Śląskie ceni pomysłowość!
Aktualna liczba podpisanych umów:
3 436
Wartość dofinansowania z podpisanych umów:
1 052 698 431,65 zł
Cukiernia „Niedźbała”
Beneficjent:
Dolce Vita - kawiarnia w włoskim stylu. aby móc delektować się niepowtarzalnym aromatem espresso italiano, poczuć smak prawdziwie włoskich gelati, podziwiać kuszt, z jakim zostają podane, zakosztować dań kuchni włoskiej, a popołudniem odpocząć przy dobrej muzyce... Dlatego powstała Dolce Vita. W lokalu podawane są lody w ponad 40 smakach według oryginalnych włoskich receptur. Podawana kawa to wyjątkowa kompozycja ziaren arabica, przygotowywanych metodą mokrą, jak i naturalnego suszenia. Zgłębiając tajniki kuchni włoskiej Dolce Vita proponuje kilknanście dań, zarówno tych tradycyjnych, jak i będących oryginalnymi kreacjami tamtejszych kucharzy
Projekt:
Projekt Cukierni „Niedźbała” s.c. „Nowa technologia – Nowa jakość. Rozbudowa przedsiębiorstwa szansą na wzrost konkurencyjności na rynku” umożliwił wprowadzenie nowej technologii produkcji lodów. W ramach inwestycji dokonano zakupu nowoczesnych maszyn, niezbędnych do prawidłowej produkcji i ekspozycji lodów w witrynach oraz urządzeń gastronomicznych służących do przygotowania i sprzedaży produktów lodziarskich. Do kawiarni Dolce Vita zakupiono także meble barowe oraz wyposażenie sal konsumpcyjnych (krzesła, stoły, urządzenia klimatyzacyjne).
Dofinansowanie:
Dofinansowanie w wysokości 370 800 zł w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007 – 2013, Priorytet I Badania i rozwój technologiczny (B+R), innowacje i przedsiębiorczość, Poddziałanie 1.2.2 Małe i średnie przedsiębiorstwa.
Dolce Vita - kawiarnia w włoskim stylu. aby móc delektować się niepowtarzalnym aromatem espresso italiano, poczuć smak prawdziwie włoskich gelati, podziwiać kuszt, z jakim zostają podane, zakosztować dań kuchni włoskiej, a popołudniem odpocząć przy dobrej muzyce... Dlatego powstała Dolce Vita. W lokalu podawane są lody w ponad 40 smakach według oryginalnych włoskich receptur. Podawana kawa to wyjątkowa kompozycja ziaren arabica, przygotowywanych metodą mokrą, jak i naturalnego suszenia. Zgłębiając tajniki kuchni włoskiej Dolce Vita proponuje kilknanście dań, zarówno tych tradycyjnych, jak i będących oryginalnymi kreacjami tamtejszych kucharzy
Projekt:
Projekt Cukierni „Niedźbała” s.c. „Nowa technologia – Nowa jakość. Rozbudowa przedsiębiorstwa szansą na wzrost konkurencyjności na rynku” umożliwił wprowadzenie nowej technologii produkcji lodów. W ramach inwestycji dokonano zakupu nowoczesnych maszyn, niezbędnych do prawidłowej produkcji i ekspozycji lodów w witrynach oraz urządzeń gastronomicznych służących do przygotowania i sprzedaży produktów lodziarskich. Do kawiarni Dolce Vita zakupiono także meble barowe oraz wyposażenie sal konsumpcyjnych (krzesła, stoły, urządzenia klimatyzacyjne).
Dofinansowanie:
Dofinansowanie w wysokości 370 800 zł w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007 – 2013, Priorytet I Badania i rozwój technologiczny (B+R), innowacje i przedsiębiorczość, Poddziałanie 1.2.2 Małe i średnie przedsiębiorstwa.